top of page
  • Facebook - Black Circle
I.D.E.A. Programa per la

Inclusió de la Diversitat, l’Educació i l’Apoderament.

 

 

VISIÓ:  Què volem aconseguir?

El programa IDEA té com a finalitat la inclusió a la societat de totes les persones amb diversitat funcional a través de diferents accions socioeducatives al voltant dels següents objectius: La millora de la seva autonomia i desenvolupament, donar visibilitat a la seva realitat i lluitar pels seus drets,  l’apoderament  del col·lectiu que formen amb llurs famílies i la sensibilització i capacitació de la societat per atendre la diversitat existent.

QUI SOM?  Persones vinculades al programa.

El programa està dissenyat i organitzat per l'associació MMM'agrada -cultura, natura, inclusió, participació-, regulada per la llei 4/2088 del 28 d'abril per la qual en queda exclòs l'ànim de lucre. Està  formada per persones vinculades a diferents àmbits de l’educació, l’art i la cultura. Treballem en l’àmbit Cultural, Educatiu, Social i Sòcio-ambiental oferint la nostra experiència i aptituds, així com la possibilitat de col·laborar amb d’altres persones i entitats afins a la nostra associació. Aquest i tot el programa es manté gràcies al suport dels voluntàris/es, i  la participació i confiança dels usuaris , llurs famílies i una xarxa de professionals, entitats i clients amb les que cooperem i treballem en xarxa:

                                                                                       

Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya.                   Ampa Escola Palau  - Associació Lluito per tú - Associació Multicapacitats

Ajuntament de Girona.                                                                              Esplai Sant Narcís - Escoltes Sant Narcís - AE. Pare Claret - Cau Vistalegre

Fundació Esplai Girona - Guies i Minyons Girona                                   Esplai Sant Josep - AE. Can Tona -                           

Quiràlia Escola de LLeure.                                                                        Ume Unió musical - Gros mercat - Vins Solo El Amor Salvarà El mundo

Fundación Socioeducativa Escolapia.                                                     Cafeteria l'Hort Girona                   

                                                   

                                                                                                                     

MISIÓ:       Què fem?

Grup de Lleure inclusiu:  

Quedem els caps de setmana per preparar assembleàriament, i participar conjuntament, en activitats  de lleure tenint en compte els interessos de tots els joves, així fomentem la cohesió i participació del grup. A partir de la cohesió del grup l'objectiu és l'apoderament de tots els seus membres, i la inclusió i participació social que fomentem potenciant la interacció amb altres grups i/o entitats. Per mantenir actiu el grup de lleure inclusiu, tant important és la tasca dels professionals, la dels voluntaris com la participació dels joves i llurs famílies. Es treballa perquè els voluntaris siguin persones joves amb les quals els joves amb diversitat funcional  puguin establir relacions entre iguals i alhora esdevenir agents de sensibilització dins la xarxa social dels propis voluntaris.

 CONTACTE: mmmagradamail@gmail.com o Facebook i Insta mmm'agrada.                   Per veure les fotos senceres clica sobre la galeria

IMG_20190713_123006_1.jpg

 CONTACTE: mmmagradamail@gmail.com o Facebook i Insta mmm'agrada.              

HISTÒRIC CURSOS PASSATS 

                Per veure les fotos senceres clica sobre la galeria

Expliquem que hem fet Curs 2017

El curs 2016/17 ha sigut el de consolidació del projecte. Cada cap de setmana hem quedat i hem fet les activitats que entre tots hem acordat, sobretot anar de concerts (Txarngo strenes, Animal Festivalot, Compay Segundo Auditori,), de festa a barraques i a la ssessió de discoteca adaptada BOOMERANG a la Mirona. Però també hem anat a parcs a Girona i hem comprovat que encara no estan adaptats a la diversitat, ho hem comentat a l'ajuntament i hem acabat sortint al diari! 
El carnestoltes de pont major, la preparació de les disfresses, la celebració d'aniversaris i alguna tarda de jocs, música i guitarra al CC Ter també han estat un èxit.
Moltes gràcies als joves de Pont Major i al personal del CC Ter per la seva ajuda i complicitat. 
El curs va acabar amb unes Colònies a El Vilà a Banyoles, on ens ho vam passar superbé amb la piscina, la discoteca, els jocs, la música i la volta al llac en barca!!! 

Què volem fer el curs 2017/18

El Club de Joves Palau funciona de manera assembleària per tal de fomentar les demandes, autonomia, participació i apoderament dels seus adolescents i joves. Anirem enunciant les activitats que entre tots i totes decidim que volem fer!!
Idees??  Envieu-les al facebook MMM'AGRADA! 
El Aquest curs volem:
Anar a la Mirona,
Fer discoteca al Centre CIvic.
Fer Jocs de Taula adaptats.
Anar al Festivalot i a concerts.
Cantar cançons amb la guitarra i fer danses.
Anar a passejar amb gossos.
Conèixer altres grups de lleure i fer activitats amb ells.
Celebrar els aniversaris.
Fer una Quina solidària.
Anar de Colònies...
CONTACTE:  mmmagradamail@gmail.com
                      630402064
  • Facebook - Black Circle

FES  UN M'AGRADA

AL MMM'AGRADA!

 

2a Quina Solidària per la Diversitat Funcional

Equip de Recolzament a la Diversitat: (en creació)

El  programa IDEA anirà creant un equip d’educadors/es especialitzats en l’atenció a la diversitat per recolzar a d’altres entitats, col·lectius o grups que vulguin treballar la inclusió i necessitin persones especialitzades per fer-ho.

Formació en Atenció a la diversitat en el lleure, l'oci i la cultura :  (en creació)

 

Des del programa IDEA creiem que una bona manera de treballar per la inclusió, el desenvolupament i els drets de els persones amb diversitat funcional és facilitar la formació de voluntàris/es i professionals del sector del lleure la cultura i l'oci perquè puguin atendre-les correctament. Paral·lelament a les activitats del grup de lleure inclusiu estem dissenyant una formació pionera, teòrica i pràctica, fonamentada en coneixements tècnics biopsicosocials i la nostra experiència i la d'altres persones.  Així,  Educadors/es socials, integradors/es, socio-sanitaris/es, metges, psicòlegs,  professionals del lleure, l'esport i la cultura, i d'altres persones expertes i afins al món de la diversitat funcional s'estan adherint al claustre de desenvolupament del curs com a primera fase del projecte. Vola participar-hi?  

 

Apoderament del col·lectiu i de la societat en general:

 

Amb aquestes formacions juntament amb les altres iniciatives de l’entitat volem aconseguir ser el primer pas en l’atenció a la diversitat, no la crossa d’ús continuat per fer-ho. Volem apoderar la societat en general per poder atendre la diversitat i valorar la seva riquesa i alhora apoderar el col·lectiu per poder-se reivindicar, defensar i desenvolupar en tots els seus drets i deures en la societat.

 

Apoderament: Procés pel qual una persona o un grup social adquireix o rep els mitjans (coneixements, aptituds, materials o físics) per a enfortir el seu potencial en termes econòmics, polítics o socials.

CONTACTE:  mmmagradamail@gmail.com
                      630402064

Fer-ho possible:

Gràcies a totes les famílies i voluntaris/es per la seva participació, dedicació i confiança que són la base per possibilitar el funcionament del grup de lleure inclusiu. Així com a totes aquelles persones i entitats que participen en les nostres activitats o donen material i obsequis per facilitar activitats com  la Quina Solidària. La vam celebrar el passat 17 de Desembre amb la col·laboració de l’Escola Palau i l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Palau, i el patrocini d’empreses de la comarca: Frit Ravich, Barò (embotits), Mecàniques JOVI, Neurocentre, Viñolas Metall, Regisa, Pastisseria Jorma, Fundació Lluito per tu, Mª Ángela Garcia Sanz i Les Supernenes.

Patrocinadors Quina 2017:

AL    MMM'AGRADA

 

  • Facebook - Black Circle

FES  UN M'AGRADA

 

bottom of page