top of page
  • Facebook - Black Circle
I.D.E.A. Programa per la

Inclusió de la Diversitat, l’Educació i l’Apoderament.

 

 

VISIÓ:  Què volem aconseguir?

El programa IDEA té com a finalitat la inclusió a la societat de totes les persones amb diversitat funcional a través de diferents accions socioeducatives al voltant dels següents objectius: La millora de la seva autonomia i desenvolupament, donar visibilitat a la seva realitat i lluitar pels seus drets,  l’apoderament  del col·lectiu que formen amb llurs famílies i la sensibilització i capacitació de la societat per atendre la diversitat existent.

QUI SOM?  Persones vinculades al programa.

El programa està dissenyat i organitzat per l'associació MMM'agrada -cultura, natura, inclusió, participació-, regulada per la llei 4/2088 del 28 d'abril per la qual en queda exclòs l'ànim de lucre. Està  formada per persones vinculades a diferents àmbits de l’educació, l’art i la cultura. Treballem en l’àmbit Cultural, Educatiu, Social i Sòcio-ambiental oferint la nostra experiència i aptituds, així com la possibilitat de col·laborar amb d’altres persones i entitats afins a la nostra associació. Aquest i tot el programa es manté gràcies al suport dels voluntàris/es, i  la participació i confiança dels usuaris , llurs famílies i una xarxa de professionals, entitats i clients amb les que cooperem i treballem en xarxa:

                                                                                       

Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya.                   Ampa Escola Palau  - Associació Lluito per tú - Associació Multicapacitats

Ajuntament de Girona.                                                                              Esplai Sant Narcís - Escoltes Sant Narcís - AE. Pare Claret - Cau Vistalegre

Fundació Esplai Girona - Guies i Minyons Girona                                   Esplai Sant Josep - AE. Can Tona -                           

Quiràlia Escola de LLeure.                                                                        Ume Unió musical - Gros mercat - Vins Solo El Amor Salvarà El mundo

Fundación Socioeducativa Escolapia.                                                     Cafeteria l'Hort Girona                   

                                                   

                                                                                                                     

MISIÓ:       Què fem?

Grup de Lleure inclusiu:  

Quedem els caps de setmana per preparar assembleàriament, i participar conjuntament, en activitats  de lleure tenint en compte els interessos de tots els joves, així fomentem la cohesió i participació del grup. A partir de la cohesió del grup l'objectiu és l'apoderament de tots els seus membres, i la inclusió i participació social que fomentem potenciant la interacció amb altres grups i/o entitats. Per mantenir actiu el grup de lleure inclusiu, tant important és la tasca dels professionals, la dels voluntaris com la participació dels joves i llurs famílies. Es treballa perquè els voluntaris siguin persones joves amb les quals els joves amb diversitat funcional  puguin establir relacions entre iguals i alhora esdevenir agents de sensibilització dins la xarxa social dels propis voluntaris.

 CONTACTE: mmmagradamail@gmail.com o Facebook i Insta mmm'agrada.                   Per veure les fotos senceres clica sobre la galeria

IMG_20190713_123006_1.jpg

 CONTACTE: mmmagradamail@gmail.com o Facebook i Insta mmm'agrada.              

HISTÒRIC CURSOS PASSATS 

                Per veure les fotos senceres clica sobre la galeria

CURS 2018 2019
CURS 2018 2019

CURS 2018 2019

press to zoom

press to zoom
IMG-20190223-WA0086
IMG-20190223-WA0086

press to zoom
CURS 2018 2019
CURS 2018 2019

CURS 2018 2019

press to zoom
1/91

Expliquem que hem fet Curs 2017

El curs 2016/17 ha sigut el de consolidació del projecte. Cada cap de setmana hem quedat i hem fet les activitats que entre tots hem acordat, sobretot anar de concerts (Txarngo strenes, Animal Festivalot, Compay Segundo Auditori,), de festa a barraques i a la ssessió de discoteca adaptada BOOMERANG a la Mirona. Però també hem anat a parcs a Girona i hem comprovat que encara no estan adaptats a la diversitat, ho hem comentat a l'ajuntament i hem acabat sortint al diari! 
El carnestoltes de pont major, la preparació de les disfresses, la celebració d'aniversaris i alguna tarda de jocs, música i guitarra al CC Ter també han estat un èxit.
Moltes gràcies als joves de Pont Major i al personal del CC Ter per la seva ajuda i complicitat. 
El curs va acabar amb unes Colònies a El Vilà a Banyoles, on ens ho vam passar superbé amb la piscina, la discoteca, els jocs, la música i la volta al llac en barca!!! 
Preparant foto primer aniversari
Preparant foto primer aniversari

press to zoom
quin merder que montem!
quin merder que montem!

press to zoom

press to zoom
Preparant foto primer aniversari
Preparant foto primer aniversari

press to zoom
1/49
cantant el nou hit!
cantant el nou hit!

press to zoom
assajant, l'Arnau ens guia!
assajant, l'Arnau ens guia!

press to zoom

press to zoom
cantant el nou hit!
cantant el nou hit!

press to zoom
1/22
La primera trobada!
La primera trobada!

press to zoom
Tots a la platja!
Tots a la platja!

press to zoom
...i petons!
...i petons!

press to zoom
La primera trobada!
La primera trobada!

press to zoom
1/33

Què volem fer el curs 2017/18

El Club de Joves Palau funciona de manera assembleària per tal de fomentar les demandes, autonomia, participació i apoderament dels seus adolescents i joves. Anirem enunciant les activitats que entre tots i totes decidim que volem fer!!
Idees??  Envieu-les al facebook MMM'AGRADA! 
El Aquest curs volem:
Anar a la Mirona,
Fer discoteca al Centre CIvic.
Fer Jocs de Taula adaptats.
Anar al Festivalot i a concerts.
Cantar cançons amb la guitarra i fer danses.
Anar a passejar amb gossos.
Conèixer altres grups de lleure i fer activitats amb ells.
Celebrar els aniversaris.
Fer una Quina solidària.
Anar de Colònies...
CONTACTE:  mmmagradamail@gmail.com
                      630402064
  • Facebook - Black Circle

FES  UN M'AGRADA

AL MMM'AGRADA!

 

2a Quina Solidària per la Diversitat Funcional

Equip de Recolzament a la Diversitat: (en creació)

El  programa IDEA anirà creant un equip d’educadors/es especialitzats en l’atenció a la diversitat per recolzar a d’altres entitats, col·lectius o grups que vulguin treballar la inclusió i necessitin persones especialitzades per fer-ho.

Formació en Atenció a la diversitat en el lleure, l'oci i la cultura :  (en creació)

 

Des del programa IDEA creiem que una bona manera de treballar per la inclusió, el desenvolupament i els drets de els persones amb diversitat funcional és facilitar la formació de voluntàris/es i professionals del sector del lleure la cultura i l'oci perquè puguin atendre-les correctament. Paral·lelament a les activitats del grup de lleure inclusiu estem dissenyant una formació pionera, teòrica i pràctica, fonamentada en coneixements tècnics biopsicosocials i la nostra experiència i la d'altres persones.  Així,  Educadors/es socials, integradors/es, socio-sanitaris/es, metges, psicòlegs,  professionals del lleure, l'esport i la cultura, i d'altres persones expertes i afins al món de la diversitat funcional s'estan adherint al claustre de desenvolupament del curs com a primera fase del projecte. Vola participar-hi?  

 

Apoderament del col·lectiu i de la societat en general:

 

Amb aquestes formacions juntament amb les altres iniciatives de l’entitat volem aconseguir ser el primer pas en l’atenció a la diversitat, no la crossa d’ús continuat per fer-ho. Volem apoderar la societat en general per poder atendre la diversitat i valorar la seva riquesa i alhora apoderar el col·lectiu per poder-se reivindicar, defensar i desenvolupar en tots els seus drets i deures en la societat.

 

Apoderament: Procés pel qual una persona o un grup social adquireix o rep els mitjans (coneixements, aptituds, materials o físics) per a enfortir el seu potencial en termes econòmics, polítics o socials.

CONTACTE:  mmmagradamail@gmail.com
                      630402064

Fer-ho possible:

Gràcies a totes les famílies i voluntaris/es per la seva participació, dedicació i confiança que són la base per possibilitar el funcionament del grup de lleure inclusiu. Així com a totes aquelles persones i entitats que participen en les nostres activitats o donen material i obsequis per facilitar activitats com  la Quina Solidària. La vam celebrar el passat 17 de Desembre amb la col·laboració de l’Escola Palau i l’Associació de Pares i Mares de l’Escola Palau, i el patrocini d’empreses de la comarca: Frit Ravich, Barò (embotits), Mecàniques JOVI, Neurocentre, Viñolas Metall, Regisa, Pastisseria Jorma, Fundació Lluito per tu, Mª Ángela Garcia Sanz i Les Supernenes.

Patrocinadors Quina 2017:

AL    MMM'AGRADA

 

  • Facebook - Black Circle

FES  UN M'AGRADA

 

bottom of page